Bilim ve Ütopya’nın Nisan 2021 tarihli sayısında Ahlak olgusu çeşitli boyutlarıyla işleniyor. Ahlak insanlığın kadim tartışması olmasının yanında güncel boyutları ve geleceğe uzanan vizyonlarıyla önem taşıyor.
Dergide dini ideolojiyi merkeze alarak yapılan ahlak tartışması, onun sınırlarını da aşarak ilk önce ahlakın evrimsel ve antropolojik temellerine odaklanıyor. Ahlak olgusunun sosyallikle, iş birliğiyle, topluluk olmakla ilgisi geniş bir şekilde anlatılıyor. Bu bakımdan insanın ahlakla ilişkisi ve ahlaklılığı büyük bir tarihsel çerçeveye oturtuluyor ve homo sapiense hakkı teslim ediliyor.
Bu sayımızda yaptığımız tartışma din mi ahlak mı ikiliğine oturmuyor. Kapak dosyası yazıları ahlakın derinliğini araştırmaya yönelik yapılan bilimsel ve felsefi katkılardan meydana geliyor.
Darwin, Nietzsche, Spencer, Ziya Gökalp gibi bilim insanlarının ahlaka ilişkin düşünce ve yaklaşımları geniş bir şekilde işleniyor.
Kapak dosyası dışında Köy Enstitülü olimpiyat şampiyonu Ahmet Bilek ilk kez Bilim ve Ütopya’da Kemal Ateş’in anlattıklarıyla işleniyor.
Süleyman Erharat distopyanın rolünü etkileyici bir şekilde anlatıyor.
Pandemide değişen mimari, gönül ve can ilişkisi, dünyaya en yakın yıldız ve daha birçok konu Bilim ve Ütopya’nın Mart sayısında.
Bilim ve Ütopya bayilerde, kitabevlerinde ve magaza.bilimveutopya.com.tr’de.
04
Nisan
2021
Yazının Okunma Süresi
1 dakika
Bu Ay