2. Koku ve Tat Bilimleri Sempozyumu 9-10 Kasım'da Ankara'da düzenleniyor

Yazının Okunma Süresi
-

Organizasyonunu Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği’nin üstlendiği Ankara Koku ve Tat Bilimleri Sempozyumu 9-10 Kasım 2019 tarihinde Ankara’da Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenleniyor. Katılımın ücretsiz olduğu etkinliğin programı ise şöyle:

09.11.19 / CUMARTESİ

10.30 – 11.00 Açılış Kokteyli

11.00 Koku ve Tat Bilimleri Sempozyumu Açılış – Esin Yalçınkaya

11.05 Ufuk Üniversitesi 20. Yıl- Fikri İçli

11.15 Türkiye’de Koku Tarihçesi– Orhan Yılmaz

11.25 Koku Duyusu – Esin Yalçınkaya

11.35 Koku Algısı ve Santral Yollar- Alev Leventoğlu

11.45 Ağız içinden Koku Alma ve Lezzet Algısı – Melih Çayönü

11.55 Yedikleriniz Davranışlarınız Olur! – Deniz Orhun, Kutsi Akıllı

12.15 Türkiyenin Tat Haritası- Semra Günay Aktaş, Semra Ekincek, Önder Yayla

12.40 Tat Koçluğu- Uğur Gomeç

12.50 – 13.25 Kahve Arası ve Lezzet Atölyesi

13.25 Aşkın Kokusu- Çiğdem Elmas

13.55 Üreme ve Koku Duyusu- Gökçen Erdoğan

14.10 Anne ve Bebek Bağlanmasında Koku- Zeynep Üstünyurt

14.20 Gebelikte Tat ve Koku- Korhan Kahraman

14.30 Tat Duyumuzu Mikroplar mı Kontrol Ediyor?- Tarkan Karakan

14.40 Koku Kimyası ve Kültürel Kodlar- Burkay Adalığ

14.55-15.30 Kahve Arası

15.30 Koku Genetiği- Volkan Baltacı

15.40 Beyin Dalgaları ve Tat, Koku- Murat Pehlivan

15.50 Bilinçaltı ve Koku – Mehmet Dumlu

16.00 Biyoetik ve Koku- Nesrin Çobanoğlu

16.10 Yapay Zeka ve Koku- Selami Beyhan

16.25 Koku Reseptörleri – Haşmet Yazıcı

16.35 Halk Tıbbında Aromaterapi- Elif Yazıcı

16.45 Bitki Özünden Şifaya… Aroma en iyi nasıl saklanır?- Svetlana Özbek

16.55-17.30- Kahve Arası  ve Aromaterapi Atölyesi

17.30 Gıda Etiketinin Tadı- Servet Güney

17.40 Koku, Tat ve Pazarlama- Çağla Mckenzie

17.50 Koku, Tat ve İletişim- Ayşe Parlar

18.00 Koku ve Psikoloji- Mihrimah Öztürk

18.10 Müziğin İyileştirici Etkisi ve Koku- Şerafettin Özdoğan

18.20-18.40- İnteraktif Müzik Tedavi Uygulamaları

 10.11.19 / PAZAR

08.30 Ufuk Üniversitesi Atatürk’ü Anma Töreni

10.30-11.00 Kahve Arası

11.00 Koku ve Tat Bilimleri İkinci Gün- Esin Yalçınkaya

11.10 Koku ve Tat Bozukluklarına Neden Olan Hastalıklar- Selmin Karataylı Özgürsoy

11.25 Cildimiz ve Koku- Celalettin Rumi Çelebi- Cildimiz ve Koku

11.40 Ağız Kokusu ve Dişler-Hatice Ağan

11.50 Grip ve Koku- Ahmet Ural

12.00 Olması Gerekenden Fazla Koku Alma- Ozan Gökdoğan

12.10 Koku Eğitimi- Mert Başaran

12.20 Yüksek Rakımda Tat ve Koku- Alper Kanmaz

12.30 Alerji ve Koku- Armağan İncesulu

12.40-13.10 Kahve Arası ve Lezzet Atölyesi

13.10 Tat Algısı ve Metabolizma-Sedat Doğan

13.20 Tat ve Kokunun Kilo Yönetimine Etkisi- Neslihan Aktepe

13.30 Tat Arkeolojisi- Tulga Albustanlıoğlu

13.40 Yemek Tercihlerimiz ve Kişilik Özelliklerimiz- Nil Madi

13.50 Nutrikozmetik ve Tat, Koku- Levent Kahriman

14.05 Koku Aileleri ve Parfüm- Berkan Başoğlu

14.20 Hayatın Tadı Kokusu Adil mi?- Vusula Karimova

14.40-15.15 Kahve Arası ve Parfüm Atölyesi

15.15 Koku ile Tedavi (Aromaterapi)- Hülya Kayhan

15.30 Koku ve Nefes- Genco Çelikkanat

15.40 Koku ve Kardiyoloji- Sinan Altan Kocaman

15.50 Obezite ve Koku- Fahri Yetişir

16.00 Hayvanlarda Koku Duyusu- Aycemal Köse

16.10 Hayvanlarda İçgüdüler ve Koku- Okan Ekim

16.20 Geleneksel Tıp, Lazer ve Tat, Koku- Şerafettin Özdoğan

16.35 Koku, Kültürler ve Coğrafya- Deniz Erdoğan

16.50 Görsel Sanatlar ve Koku- Fatma Korkut

17.00 Koku, Tat ve Mizah- Bülent Usta

17.10 Koku ve Tat Standları Çekiliş!

https://www.kbb.org.tr/haber/-ankara-koku-ve-tat-bilimlerisempozyumu-8825

Etkinlikler